Inici del curs de catequesis 2017/18

Un any més i després d’un llarg i calorós descans estival, la Parròquia de Santa Maria del Mar, ha iniciat un nou curs de pastoral catequètic per a nens i joves.

De tal manera el dimarts 26 de setembre 85 nens i nenes iniciaven el seu primer any de formació i preparació per rebre el Sagrament de la Comunió. Igualment el dijous 28,  70 nens i nenes reprenien les seves trobades setmanals per continuar amb la seva formació i preparació que els portarà aquest proper any a rebre, per primera vegada, Jesús en el Sagrament de la Comunió.

També han iniciat la catequesi els nens i nenes que habitualment a la missa dominical de les 12h participen en la celebració de l’Eucaristia i col·laboren de manera activa com escolans, llegint la Paraula de Déu o les peticions dels fidels, etc., i que prèviament d’11h a 12h, participen en la catequesi de Postcomunió, com també el grup de joves dels quals aprofundeixen i es formen per rebre el Sagrament de la Confirmació.

Dins el moviment de la vida parroquial, també hi ha una gran participació per part dels pares, en les celebracions de l’eucaristia familiar. Així el dissabte 21 d’octubre a les 19h, va tenir lloc la primera missa familiar dels 85 nens i nenes que han iniciat la seva preparació per a la Primera Comunió. En aquesta celebració, de manera senzilla però emotiva, un grupet de nens i nenes que no estan batejats, van ser acollits per la resta de la Comunitat per iniciar el camí de la seva preparació per rebre el Sagrament del Baptisme. En la celebració, de manera senzilla però no menys emotiva, tots els nens i nenes rebien de mans dels seus catequistes una petita creu de fusta, símbol de tot cristià. Tota la celebració va ser viscuda amb una gran participació, tant dels pares com dels nens i nenes que per primera vegada, van dur les ofrenes del Pa i Vi i una guardiola en la qual presentaven els seus donatius com a mostra de solidaritat per ser el diumenge de les missions (DOMUND)

Igualment el dissabte anterior van iniciar les misses familiars el grup de segon any de catequesi de Comunió.