L’església de Santa Maria del Mar

L’església de Santa Maria del Mar, és el temple més antic de Salou. Fou construïda el segle XVII, entre 1752 i 1766, any en el qual va ser beneïda. D’estil barroc de línies classicistes que, originalment només tenia una nau i un campanar d’espadanya. L’actual campanar és dels anys 1930-1932. La gran ampliació del temple es va produir durant els anys cinquanta del segle XX, quan es van alçar les naus laterals, el creuer i el cimbori.

Destaca en la seva portada l’escut de gremi de pescadors i en el seu interior la decoració vanguardista del baptisteri obra de l’artista Joan Garriga a l’any 1964, realitzada en temps del rector Mn. Ramon Muntanyola. També són notables les pintures murals de Lluís Maria Güell realitzades entre 1954 i 1966

L’Església Santa Maria del Mar fou construïda per a ús de la gent del mar, en una època de gran activitat al port de Salou. L’escut situat damunt de la porta principal, fa referència precisament a l’origen gremial d’aquesta església i representa l’activitat portuària que duia a terme el Gremi de Mariners Matriculats.

 

Fes una visita virtual a la parròquia amb visió de 360º

L’església

 

La capella del Santíssím

 

El baptisteri de Grau Garriga