Torna a L’Esperit fa jove l’Església

Introdució a l’exhortació pastoral “L’Esperit fa jove l’església”

Joan Planellas i Barnosell
Arquebisbe metropolità de Tarragona i primat

Exhortació pastora
L’ESPERIT FA JOVE L’ESGLÉSIA

 Dotze actituds pastorals per a l’Església que peregrina a Tarragona,
a vint-i-cinc anys del Concili Provincial Tarraconense de 1995.
Tarragona, març de 2020

 

Introducció

 «L’Esperit rejoveneix l’Església amb la força de l’Evangeli». El meu anhel més joiós, és que l’Esperit Sant remogui i renovi la nostra Església tarragonina.

El meu desig és també que tot el Poble sant de Déu treballi incansablement per aquest objectiu,
– demanant-ho cada dia en la pregària, amb docilitat a l’Esperit,
– i procurant portar a terme el rejoveniment de les nostres comunitats amb una vida fervorosa i autèntica, a la llum de l’Evangeli.

«La predicació evangèlica no és un fet d’altre temps, ni fruit d’una institució ancorada en el passat, sinó un esdeveniment de cada dia que inspira en l’organisme eclesial una joventut perpètua».

Fent comunitat, reunits tots junts, anirem trobant les respostes, perquè l’Església és el lloc de l’actuació de l’Esperit Sant.

Auscultant la veu de l’Esperit, volem tornar a començar a partir de Déu. L’Església que parla de solidaritat, de justícia i, fins i tot, de nacionalismes, és capaç avui de parlar de Déu? En el Concili Tarraconense es va demanar més d’un cop: «Ensenyeu-nos a pregar.» S’hauria pogut dir: «Ensenyeu-nos a trobar Déu.»

A la llum de la Paraula de Déu, a la llum del misteri celebrat, sobretot en la centralitat de l’Eucaristia, demanem a l’Esperit que, en el nostre avui, ens ensenyi a trobar Déu!