Torna a L’Esperit fa jove l’Església

1. Creure que l’Església que evangelitza és tot el Poble de Déu

«A l’interior de l’Església local, i a l’entorn del bisbe, que és el testimoni de la fe apostòlica, són subjectes de l’evangelització els preveres i els diaques i totes aquelles persones que proclamen la bona notícia del Crist mitjançant la paraula i el testimoniatge d’amor fratern. Tot batejat s’ha de sentir cridat a aquesta proclamació» (CPT 2).

«La totalitat del Poble de Déu anuncia l’Evangeli.»

«Tots entrem en l’Església com a laics […]. La nostra primera i fonamental consagració enfonsa les seves arrels en el nostre baptisme

Tots som invitats a acceptar aquesta crida: sortir de la pròpia comoditat i atrevir-nos a arribar a totes les perifèries que necessiten la llum de l’Evangeli» (EG 20). Tots hem d’esdevenir «deixebles missioners» (EG 119-120).

Ens ho creiem això?
Creiem que l’Església que evangelitza és tot el Poble de Déu?
– Anem creant veritables «equips pastorals»?
– O bé, tan sols el ministeri ordenat té alguns laics i laiques com a «col·laboradors» de quelcom predeterminat per ells?

Molts cristians poden esdevenir veritables evangelitzadors en els seus ambients. Hem de poder-los oferir eines adequades perquè així ho facin. Ens cal, de fet, un canvi de mentalitat en aquest punt essencial.

Tenint en compte l’afirmació central indicada abans que «tot el Poble de Déu anuncia l’Evangeli», «és la predicació informal que es pot realitzar enmig d’una conversa i també la que realitza un missioner quan visita una llar» (EG 127). Es tracta de la proposta positiva de la fe cristiana en el fer de cada dia, on cada cristià esdevé membre actiu.

Aquesta salvació, que realitza Déu i anuncia joiosament l’Església, és per a tots. Ningú no se salva sol. Tot cristià és cridat a sortir d’ell mateix i esdevenir llevat dins la pasta, a esdevenir «sal» i «llum».

Primer som tots «deixebles»; després vindran els ministres ordenats o aquells altres designats per a un servei concret.

San Agustí dirà: «Si m’espanta allò que soc per a vosaltres, em consola allò que soc junt amb vosaltres. Perquè per a vosaltres soc bisbe, amb vosaltres soc cristià. Aquell és el nom del càrrec, aquest, el de la gràcia; aquell, el del perill, aquest, el de la salvació.»

Clica aquí per respondre al qüestionari.