“Fratelli Tutti”, nova encíclica del Papa Francesc

En la festa de sant Francesc d’Assís, el papa Francesc ha fet pública una nova Carta Encíclica amb el títol Fratelli tutti, Germans tots, sobre la fraternitat i l’amistat social. És la tercera Encíclica del seu pontificat, després de la Lumen Fidei, sobre la fe cristiana, publicada el 29 de juny de 2013, i de Laudato si’, sobre la cura de la casa comuna, del 24 de maig de 2015.

El text de l’Encíclica va ser signat a Assís, aquest proppassat dia 3 d’octubre, després de la celebració de l’eucaristia presidida pel Pontífex amb la comunitat franciscana, i es va fer públic l’endemà diumenge, dia 4 d’octubre.

«Fratelli tutti, escrivia sant Francesc d’Assís per a dirigir-se a tots els germans i les germanes, i proposar-los una forma de vida amb gust d’Evangeli», explica el Sant Pare Francesc en l’inici de l’Encíclica. «[…] Amb aquestes poques i senzilles paraules va expressar l’essencial d’una fraternitat oberta, que permet reconèixer, valorar i estimar cada persona més enllà de la proximitat física, més enllà del lloc de l’univers on hagi nascut o on habiti», escriu.

Podeu llegir-ne un “abstract” de 100 cites al web de CatalunyaReligió.

%d bloggers like this: