El vídeo del Papa, agost de 2023. Per la Jornada Mundial de la Joventut

Francesc, citant Sant Joan Pau II, ens diu “si viviu amb els joves, també vós us torneu jove, i l’Església necessita els joves”. Així comença el vídeo amb la intenció de pregària d’agost, produït per la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, en què Francesc contesta directament les preguntes d’alguns joves. En les respostes, també els recorda que segueixin l’exemple de Maria que “quan sap que serà la mare de Déu, no s’hi queda prenent-se un selfie o presumint. El primer que fa és posar-se en camí, de pressa, per servir”. I acaba el vídeo amb el desig que aquesta JMJ sigui “una llavor del món del futur. Un món on l’amor sigui al centre, on ens puguem sentir germanes i germans”.

 

 

Quan vaig a l’Església del meu barri, només hi veig gent gran. L’Església ara és cosa de vells?

L’Església no és un club per a gent gran, com tampoc és un club juvenil. Si es converteix en una mica de vells, morirà. Sant Joan Pau II deia que si viviu amb els joves també us torneu jove, i l’Església necessita els joves per no envellir.

Estimat Papa Francesc, per què ha escollit el lema per a aquesta JMJ “Maria es va aixecar i va partir sense demora”?

Perquè Maria, així que sap que serà la mare de Déu, no s’hi queda prenent-se un selfie o presumint. El primer que fa és posar-se en camí, de pressa, per servir, per ajudar. També vostès n’han d’aprendre a posar-se en camí per ajudar els altres.

Què espera aquesta JMJ de Lisboa?

M’agradaria veure a Lisboa una llavor del món del futur. Un món on l’amor sigui al centre, on ens puguem sentir germanes i germans. Estem en guerra, necessitem una altra cosa. Un món que no tingui por de testimoniar l’Evangeli. Un món amb alegria, perquè els cristians si no tenim alegria, no som creïbles, no ens creu ningú.

Preguem perquè la Jornada Mundial de la Joventut a Lisboa ens ajudi els joves a posar-nos en camí, donant testimoni de l’Evangeli amb la nostra vida.

 

Si vols veure més vídeos sobres les intencions del Papa els trobaràs a http://www.elvideodelpapa.org

 

A %d bloguers els agrada això: