Sembla que hi ha més persones a més de nosaltres que pensem que Salou és quelcom més que platges, turisme, Pot Aventura o SalouFest. Hi han hagut i n’hi, arrels i presencia cristiana que es reflexa en les persones que hi viuen i volen ser testimonis de la Bona Notícia.
Us reprodueixo aquest petit article publicat amb data d’avui, al diri El Punt, Avui i que també trobareu en aquest enllaç.
Salou i la teologia
He llegit un escrit de la Sra. Joana Bonet que girava entorn a Carolina i Carlota de Mònaco i la filosofia mundana. Comenta una frase de Carlota de Mònaco: “No són incompatibles la filosofia profunda i Mònaco” i tot seguit la Sra. Bonet hi afegeix: “Que és com dir que no és incompatible la teologia amb Salou o la física quàntica amb Albacete.” Em pregunto per què Salou és incompatible amb la teologia i també per què Salou i no una altra població costanera, com per exemple Zahara de los Atunes, que tant esmenta la Sra. Bonet en els seus escrits. He de suposar el seu coneixement en teologia i física quàntica, però com que dedueixo que no ha visitat Salou, li suggereixo fer una visita cultural a Salou que girarà entorn a mossèn Ramon Muntanyola, religiós, poeta, escriptor, mestre en gai saber, estudiós de teologia, que va ser ecònom, prevere i rector durant molts anys a la parròquia de Santa Maria del Mar a Salou, on va deixar una important petjada per les tasques tant socials com intel·lectuals i de compromís polític i teologia pràctica, sent un referent per l’antologia poètica i biogràfica que ens va llegar, en especial la del cardenal Vidal i Barraquer.
Per publicar un comentari heu de iniciar sessió.