Els avenços de la bioètica ens presenten desafiaments. I els cristians, ens diu Papa Francesc, “hem de respondre” amb un “discerniment encara més profund”, sense “amagar el cap com l’estruç”. Aquesta resposta cristiana té un punt de partida essencial: “Les aplicacions biotecnològiques s’han de fer servir sempre basant-se en el respecte de la dignitat humana”. No serveix de res oposar-se a un progrés inevitable, sinó que hem de procurar “protegir tant la dignitat humana com el progrés”, lluitar contra “la cultura del descart”, evitar “que els guanys econòmics condicionin la investigació biomèdica”.
Preguem perquè puguem donar una resposta cristiana als reptes de la bioètica.
Evidentment que la ciència ha progressat i avui dia la bioètica ens presenta una sèrie de problemes als quals hem de respondre, no amagar el cap com l’estruç.
Les aplicacions biotecnològiques s’han de fer servir sempre basant-se en el respecte de la dignitat humana.
Per exemple, no es pot tractar els embrions humans com a material d’un sol ús, de descart. En aquesta cultura del descart també entren ells, no, no es pot, estenent així aquesta cultura que fa tant de mal.
O deixar que els guanys econòmics condicionin la investigació biomèdica.
Hem de comprendre els canvis profunds amb què s’està produint amb un discerniment encara més profund, encara més subtil. No es tracta de frenar el progrés tecnològic.
No, cal acompanyar-ho. Es tracta de protegir tant la dignitat humana com el progrés. És a dir, no podem pagar el preu de la dignitat humana pel progrés, no. Tots dos van junts i harmònicament junts.
Davant els nous desafiaments que presenta la bioètica, preguem perquè els cristians, mitjançant la seva oració i la seva acció social, promoguin la defensa de la vida.
Si vols veure més vídeos sobres les intencions del Papa els trobaràs a http://www.elvideodelpapa.org