Trobada diocesana d’escolans 2018

El passat dia 25 de juny, els escolans, Rodrigo, Maria, Biel, Junior, Daniel i Alan, que pertanyen al grup d’escolans, de la Parròquia de Santa Maria del Mar, acompanyats de Mn. Josep Maria i Pilar Ruiz, van acudir a la convocatòria que des de l’arxidiòcesi de Tarragona es va fer, aquest any sota el lema “Tirar les xarxes”, que va organitzar el Secretariat Diocesà de Vocacions, a la qual van acudir més d’un centenar de nens, nenes i joves de la diòcesi.

Una jornada que s’iniciava a les 10 del matí, al Casal del Poble de Riudecols, on la seva alcaldessa ens va donar la benvinguda i va agrair a tots els participants la seva presència. Seguidament el Sr. Arquebisbe va prendre la paraula i va saludar molt afectuosament a tots els presents, els va felicitar un any més per la seva participació, ja que es veien cares conegudes, hi ha qui repeteixen i van any rere any.

Després del “cant de l’escolà” dirigit per Mn. Joan Àguila i la salutació d’acollida del delegat diocesà Mn. Josep Mateu, es va explicar en què consisteix aquest any la gimcana que s’anava a realitzar en diferents punts del poble girant tot entorn del lema d’aquest any, la crida que Jesús va fer a Pere al Llac de Galilea. Quatre tallers o proves, on els nens i nenes anaven descobrint i aprofundint la figura de Pere. En finalitzar cada la prova de cada taller segons respostes i accions positives, rebien un nombre de peixos, els quals anaven dipositant a la xarxa que s’havia instal·lat al centre de l’escenari del casal.

Després del joc i el divertiment res millor que una mica de recolliment i repòs. La celebració de l’Eucaristia, va ser presidida pel Sr. Arquebisbe i concelebrada per un bon nombre de sacerdots assistents a la trobada. L’Eucaristia seguida i participada pel nombrós grup de nens i nenes tots revestits i amb gran recolliment, van ser convidats pel Sr. Arquebisbe en la seva homilia, a conèixer i seguir Jesús com ho va fer Pere, a servir els altres amb el seu presència en cada un dels actes litúrgics que acompanyin als sacerdots, a estimar Jesús i donar-lo a conèixer a tots els que ells coneguin, no deixar mai de participar en l’Eucaristia, sentir-se importants, ja que com recorda ell del seu temps d’escolà deia, era molt important perquè era a prop de Jesús, animar la gent a ser escolans i no sentir vergonya del que fan.

Finalitzada la celebració de l’Eucaristia, un bany a la piscina per mitigar un dia d’intensa calor. Seguidament el menjar tots junts a la sala del Casal, després de la qual continuaren la jornada amb cants i un taller, on van aprendre a confeccionar amb una simple cartolina un peix, tot això en relacionat amb el lema de la jornada, “tireu les xarxes” .

Així es va arribar al final de la jornada, en què després de les paraules d’agraïment i el cant de comiat, van ser obsequiats amb coca, xocolata i refresc.

Cliqueu damunt la imatge per veure l’àlbum de fotos

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

%d bloggers like this: