Trobada diocesana d’escolans 2017

Aquest 26 de Juny, un grup de nens i nenes escolans de la parròquia, Candela, Ana, Isabel, Rodrigo, Ramon i Steven, van participar de la trobada anual d’escolans que se celebra a la nostra arxidiòcesi.

A les 9 del matí, concentrats a la plaça de Mn. Ramon Muntanyola, Mn. Santi els donava el bon dia i els animava a participar amb alegria i il·lusió, un any més, de l’experiència de compartir i conviure una jornada amb escolans i joves d’altres parròquies.

Una hora més tard arrencava a la plaça del poble de Vilanova d’Escornalbou, una jornada que a més de calorosa, prometia divertida, alegre i sobretot fructífera. La salutació de benvinguda per part de Mn. Josep Mateu, secretari diocesà de vocacions, l’acollida per part de l’alcalde i agraïment per haver triat aquesta població per a la trobada, i finalment Mns. Jaume Pujol, el nostre arquebisbe, que els felicitava i agraïa un any més la seva participació, indicant-los que el lloc era molt adequat donat el lema de la jornada “Aneu i anuncieu”, ja que en aquesta poble els pares franciscans es preparaven abans de marxar a les missions.

Seguidament dividits en grup de 10 participants, de manera que aquest any també van poder compartir les activitats amb tres nens de Tarragona i un altre del Pla de Santa Maria, es va iniciar una gimcana en diversos punts del poble, consistent en cinc proves les quals els ensenyarien a conèixer i aprofundir en els elements de la crida: la comunitat, la Paraula de Déu, l’Esperit Sant, la vocació-trucada i la missió. Com a final de la mateixa la celebració de l’Eucaristia, a la parròquia de Sant Joan Baptista de Vilanova, on dos joves van fer entrada del mural que al llarg de la gimcana s’anava completant, amb la frase “AQUÍ EM TENS SENYOR !!!!”, i que davant de l’altar va presidir la celebració eucarística.

Amb aquesta frase, el Sr. Arquebisbe els va animar a tots a ser veritables testimonis, ja que com sempre els diu, són molt importants i no només a nivell de donar relleu a les celebracions de la Eucaristies i acompanyant els mossens, sinó per la important missió que tenen l’ésser testimonis de Jesús, allà on estiguin.

També hi va haver el seu temps per una bona capbussada a la piscina, i un cop ben frescos reposar forces amb el menjar. Sense sortir del saló d’actes que es va habilitar per al menjar i després d’ell un treball manual molt interessant i creatiu, convertint una samarreta amb unes simple tisores en un sarró, per entendre que amb poca cosa i senzilla, partien els missioners a l’evangelització ia donar testimoni de Jesús.

Finalment tots junts a la plaça del poble, formant una gran roda entrellaçats uns amb els altres, el cant de comiat, posava la nota final a la trobada.

Clicant damunt de la imatge veureu més fotos de la trobada.

%d bloggers like this: