Papa Francesc: “La Pau no s’aconsegueix si no s’espera”

Missatge del Papa Francesc per la 53è Jornada Mundial per la Pau

 

El Sant Pare Francesc ha fet públic aquest dijous dia 12 de desembre el Missatge per a la 53a Jornada Mundial per la Pau que se celebra cada dia 1 de gener. «La pau com a camí d’esperança: diàleg, reconciliació i conversió ecològica» és el tema d’aquest any.

El papa Francesc afirma que «no podem pretendre que es mantingui l’estabilitat en el món a través de la por a l’aniquilació, en un equilibri altament inestable, suspès a la vora de l’abisme nuclear i tancat dins dels murs de la indiferència, en el qual es prenen decisions socioeconòmiques, que obren el camí als drames del descart de l’home i de la creació, en lloc de protegir-se els uns als altres». «Aleshores», diu «¿com podem construir un camí de pau i reconeixement mutu? ¿Com podem trencar la lògica morbosa de l’amenaça i la por? ¿Com podem acabar amb la dinàmica de desconfiança que preval actualment? Hem de buscar una veritable fraternitat, que estigui basada sobre el nostre origen comú en Déu i exercida en el diàleg i la confiança recíproca. El desig de pau està profundament inscrit en el cor de l’home i no hem de resignar-nos a res que sigui menys que això.»

En el seu missatge el Pontífex demana la necessitat de testimonis convençuts «artesans de la pau oberts al diàleg sense exclusió ni manipulació» i d’un compromís constant perquè el procés de pau «és un treball pacient que busca la veritat i la justícia». «La pau no s’aconsegueix si no se l’espera», manifesta.

També fa referència a la necessitat d’una conversió ecològica «davant les conseqüències de la nostra hostilitat cap als altres, la falta de respecte per la casa comuna i l’explotació abusiva dels recursos naturals —vistos com a eines útils únicament per al benefici immediat, sense respecte per les comunitats locals, pel bé comú i per la natura—. «Aquest camí de reconciliació és també escolta i contemplació del món que Déu ens va donar pera convertir-lo en la nostra casa comuna».

%d bloggers like this: