Nou èxit del concert del grup Aba Taano

El divendres 10 d’agost va tenir lloc a la nostra parròquia el segon concert del grup de Gospel africà a “capella” Aba Taano, el primer es va realitzar l’any passat també amb un èxit d’assistència.

Amb l’església abarrotada, els cinc components del grup van oferir un meravellós concert que va mantenir bocabadats els assistents en tot moment. Van saber connectar amb el públic que va aplaudir amb entusiasme cadascuna de les cançons que van interpretar. La gent es va emocionar, va cantar, va acompanyar amb els palmells les successives interpretacions.

Aba Tano forma part del projecte Música per salvar vides que es va crear l’any 2005 amb l’objectiu de salvar a uns nens que havien sofert d’abusos i abandonament. Es va fundar un orfenat a Uganda, als afores de Kampala. Actualment acull 30 nens que reben una educació integral. Les eduquem com si fossin els nostres propis fills i ajudant-los a construir-se un futur professional al seu país. Els acollim en una casa on se’ls dóna un tracte molt personal, suport i afecte. Tots cursen estudis de primària, secundària o superiors i mantenim l’ajuda fins que funcionin per ells mateixos. Diversos d’ells estan actualment treballant: infermeres, comptables, cantants professionals, informàtics etc …

D’altra banda, i com a part integrant del projecte, ajudem fora de l’orfenat a diverses petites comunitats o grupuscles de persones relacionats amb els nostres nens, perquè puguin sobreviure al seu entorn.

La música, la dansa i les actuacions a Espanya han estat claus per al desenvolupament del nostre projecte. Els concerts els han aportat alegria, obrir-se al món, evolucionar, recuperar una mica d’esperança, veure altres entorns, trobar-se en altres circumstàncies, però sobretot, la satisfacció que els ha donat veure en un escenari, reconeguts i valorats per tots, quan ningú es havia preocupat per ells fins aleshores. Finalment, la música i els concerts han estat la base del projecte i la seva major font de finançament. Per a això, hem format quatre grups, Uganda Natumayini, ABA TAANO, AF NDANZA i Kawa. I més grups s’estan actualment formant, perquè per a això hi ha la pedrera allà a Uganda. En Kireka, a l’orfenat, base del projecte.

Cliqueu damunt la imatge per veure el reportatge del concert.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

%d bloggers like this: