Missatge del Papa Francesc per a la Quaresma

Aquest dimarts, dia 26 de febrer, s’ha fet públic el missatge de Quaresma del sant pare Francesc sobre el tema «L’univers creat espera amb impaciència que la glòria dels fills de Déu es reveli plenament» (Rm 8, 19). Des d’aquesta perspectiva suggereix alguns punts de reflexió «que acompanyin el nostre camí de conversió durant la Quaresma».

«Quan no vivim com a fills de Déu, sovint tenim comportaments destructius vers el pròxim i la resta de criatures, també cap a nosaltres mateixos», destaca el pontífex, i afegeix que «el fet que s’hagi trencat la comunió amb Déu, també ha fet malbé la relació harmoniosa dels éssers humans en l’ambient en el que son cridats a viure, de manera que el jardí s’ha transformat en un desert (cf. Gn 3, 17-18)».

El missatge també apunta que el camí de la Pasqua «ens crida precisament a restaurar el nostre rostre i el nostre cor de cristians, mitjançant el penediment, la conversió i el perdó. […] La Quaresma és un signe sagramental d’aquesta conversió, és una crida als cristians a encarnar més intensa i concretament el misteri pasqual en la seva vida personal, familiar o social, i en particular, mitjançant el dejuni, la pregària i l’almoina». «Acollint en el concret de la nostra vida la victòria de Crist sobre el pecat i la mort, atraurem la seva força transformadora també sobre la creació».

Llegir tot el missatge

%d bloggers like this: