“Mans Unides” denuncia com afecta la crisis medioambiental a les poblacions més vulnerables

Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu”

Arriba el mes de febrer i amb ell una nova campanya de Mans Unides que enguany girarà entorn de la «cura de la nostra casa comuna», una cura que requereix l’actual deteriorament mediambiental i que minva la dignitat de milions d’éssers humans.

A Mans Unides fa més de 60 anys que acompanyen les comunitats més desafavorides del sud. La seva missió és lluitar contra la fam i la misèria. Però no tan sols contra els seus efectes —vides vulnerables, aixafades i, en molts sentits, inhumanes—, sinó també contra les seves causes. Entre aquestes es troben el maltractament dels drets humans, sobretot els de dones i nenes, que són els grups de població més vulnerables.

Aquesta nova campanya convida a una aguda presa de consciència sobre la dramàtica situació de destrucció que afecta la «casa comuna» amb la consegüent desaparició d’ecosistemes i el deteriorament del territori i la vida de les comunitats més pobres. Segons Mans Unides, aquest sincer reconeixement de l’actual crisi mediambiental ens permetrà pensar com el papa Francesc: «Aquest és el temps oportú per canviar de vida! Aquest és el temps per deixar-se tocar el cor. Davant el mal comès (…), és el moment d’escoltar el plor de totes les persones innocents depredades dels béns, la dignitat, els afectes, la vida mateixa».

L’any 2018 Mans Unides va recolzar directament a 1.422.011 persones a través dels seus projectes impulsats arreu de l’Estat espanyol. El 84,1% dels seus ingressos els va dedicar a finançar projectes de desenvolupament en països del sud i un 5,3% a la sensibilització de la població.

%d bloggers like this: