La Trobada de monitors del Moviment de Centres d’Esplai Cristians de Catalunya aplega més de mil joves a Salou

Aquest passat cap de setmana, 20 i 21 d´abril, més de 1.000 joves procedents de tot Catalunya s´han aplegat en la trobada anual de joves del Moviment de Centres d´Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés (MCECC), que cohesiona més de 200 centres d´esplai d´arreu de Catalunya.

Amb el lema «Segueix el rumb de l´esplai…» els organitzadors han volgut que aquest esdeveniment sigui una referència per a tots els centres d´esplai i que junts es posin els fonaments per promoure un intercanvi entre tots els participants dins d´un entorn festiu, formatiu i lúdic. La trobada s´ha pogut seguir per la xarxa social Twitter a través de l´etiqueta #RumbMCECC.

Durant aquest dos dies, els monitors i monitores han participat en activitats lúdiques i formatives i també han tingut l´oportunitat de compartir experiències amb altres joves educadors que dediquen voluntàriament el seu temps a l´educació en el lleure dels més petits. Aquesta ha estat la segona trobada d´aquest tipus que celebra el MCECC després de la que va tenir lloc a Lleida l´any 2011.

L´acte d´inauguració de la trobada va tenir lloc el dissabte a la Plaça de la Pau de Salou, i va comptar amb la presència de l´alcalde de Salou, Pere Granados; el director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Antoni Reig; i el director general d´Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Ramon Terrassa; així com de Maria Valencia, presidenta del MCECC.

Maria Valencia, presidenta del MCECC, va encoratjar els monitors dient: «no oblideu en cap moment el vostre paper, monitors i monitores, educant els infants amb consciència, amb seny, amb coherència, amb vocació de servei per les persones i amb responsabilitat. Vosaltres, monitors/es, esdeveniu models a seguir per als petits, autèntics exemple de valors i vida.»

La celebració de l´eucaristia, presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, el diumenge dia 21 d´abril al pati de l´Institut Jaume I de Salou, va cloure la trobada de monitors. El Sr. Arquebisbe els va agrair tota la gran tasca que fan com a educadors en el lleure i els va recordar la importància d´educar no tant en els valors sinó en les virtuts.

El Moviment de Centres d´Esplai Cristians Catalans (MCECC) agrupa més 200 centres d´esplai que acullen prop de 24.000 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària d´uns 4.000 monitors i monitores.

 

%d bloggers like this: