Jornada entranyable a la nostra parròquia en la Trobada Diocesana de Joves

Aquest dissabte 4 de  maig la nostra comunitat parroquial va acollir la Trobada Diocesana de Joves. La trobada ja fa mesos que s’estava organitzant, en la qual membres de la nostra parròquia s’hi han coordinat sobre tot per preparar la infraestructura, demanant instal·lacions i serveis a la l’ajuntament. I clar, acollint als joves a la celebració de l’Eucaristia que fou presidida per Mns. Jaume Pujol, administrador apostòlic de la diòcesi, i també la darrera part de la trobada, el sopar i la sessió festiva.

La jornada començà en el Teatre Auditori de Salou (TAS) a primera hora de la tarda,  amb la benvinguda de Mons. Jaume Pujol, Mn. Josep Mateu, delegat diocesà de Joventut, Mn. Santi i del Sr. Pere Granados, alcalde de Salou. Seguidament, els joves participants es van dividir per edats per poder conèixer i treballar la vocació i el testimoni de santedat d’un personatge diferent: un jove surfista, metge i seminarista, que va morir a la mar, Guido Schaffer; una jove religiosa lliurada als més necessitats, Clare Crockett, i sant Óscar Romero.

Al mateix TAS i en un moment molt emotiu, es va rebre la creu de Mossul portada pels mateixos joves. La creu, procedent de l’església siro-ortodoxa de Sant Simó de Bartella, als afores de Mossul (Iraq), forma part d’un Viacrucis de paret i té clares marques d’haver estat cremada a causa d’un incendi. També es va comptar amb el testimoni d’un jove cristià de l’Iraq que, juntament amb el seu germà, ha hagut de marxar de casa seva a causa de la seva fe.

Tot seguit, en processó pels carrers de Salou, acompanyats de palmes i música, els joves es van dirigir a l’església parroquial de Santa Maria del Mar de Salou on es va celebrar l’eucaristia, on Mns. Jaume amb un to d’acomiadament, aquell mateix matí es fa pública el seu relleu com a pastor de la nostra diòcesi, el va dir, «Estimats joves, deu ser obra de l’Esperit Sant haver començat el meu episcopat amb joves i que, avui, un dia tan significatiu per a vosaltres com és aquesta trobada sigui per a mi el final del meu episcopat. Vaig començar amb vosaltres i acabo amb vosaltres. Sou un do per a l’Església, sou l’alegria, la flama viva i inquieta, el nostre futur. Gràcies per acompanyar-me  aquell primer dia, gràcies per acompanyar-me avui i per deixar-vos acompanyar».

La celebració es va cloure venerant la creu de Mossul seguida del sopar i el concert a càrrec a càrrec de DJ Nira.

Podeu veure tot el reportatge gràfic en aquest enllaç.

%d bloggers like this: