Inici de les misses familiars

161022_02Després d’un llarg i merescut descans estival, la parròquia de Santa Maria del Mar, inicia un nou curs de pastoral de catequesi de Primera Comunió i Confirmació, on un bon nombre de nens, nenes i joves reben la seva formació i aprofundeixen en el coneixement de Déu, com a cristians i participen de la comunitat parroquial.

A finals de setembre un grup de 70 nens i nenes han iniciat el seu primer any de catequesi i preparació per rebre el Sagrament de la Comunió. També han reprès el curs un grup de 60 nens i nenes per continuar formant-se i creixent com a cristians en el seu segon any, el qual culminarà amb el gran dia de la seva Primera Comunió.

Igualment el grup que habitualment cada diumenge es reuneixen per continuar amb la seva formació cristiana com són els nens i nenes de postcomunió i preparació per al sagrament de la Confirmació, comparteixen experiències i il·lusions i celebren i participen activament amb la comunitat parroquial en la celebració de la Eucaristia.

161022_01Com a element primordial d’aquesta formació està la participació per part dels nens i nenes, així com dels pares al llarg de l’any de la celebració de l’Eucaristia, per això el dissabte dia 22 d’octubre a les 19 hores, els 70 nens i nenes de primer anys de catequesi de 1a Comunió acompanyats dels seus pares, van viure i van celebrar activament la seva primera trobada Eucarística en el qual els nens i nenes que no estan batejats van ser admeses al catecumenat de preparació del sagrament del baptisme. Després d’aquesta senzilla i emotiva cerimònia, cada catequista va imposar a cadascun dels nens i nenes dels seus grups una creu de fusta com a símbol del cristià.161022_03Es va continuar amb una celebració molt participada tant pels pares en les diverses lectures, com els nens i nenes, cantant i responent amb entusiasme, realitzant les ofrenes del Pa i el Vi, una bola del món, una guardiola i terra, elements que simbòlicament van servir per donar a conèixer la celebració del diumenge Mundial de la Missions. (DOMUND).

%d bloggers like this: