Inauguració del nou rober Filigrana a Salou

filigrna_aparador

Aquest passat dissabte 28 de març al migdia va tenir lloc la inauguració del nou rober de Càritas Interparroquial de Salou situat al carrer de l’Església, just al davant de l’església de Santa Maria del Mar, en els locals on s’ha fet fins ara la catequesi i que han quedat alliberats d’aquesta funció arrel de la darrera remodelació del conjunt parroquial.

Aquest rober funcionava provisionalment des de fa tres anys en uns locals propers i és la concreció del programa de Càritas Diocesana anomenat Filigrana, que també dóna nom a aquest robers distribuïts per tota l’arxidiòcesi, que té per objectiu facilitar l’accés gratuït a la roba i estris de la llar a persones amb molt pocs recursos. Aquestes persones han estat prèviament acollides a Càritas i se’ls acompanya en diversos aspectes, també en aquesta de l’accés a la roba. Tanmateix ofereixen roba de preu assequible per a tothom que ho necessiti, especialment les persones que pateixen dificultats econòmiques.

Els robers també incorporen la vessant de capacitació sociolaboral de participants, lligada a la manipulació de la roba. Els diners que s’obtenen es reinverteixen en accions socials lligades a les Càritas parroquials, especialment amb els participants que s’acompanyen des del projecte. A més, el programa també contribueix al consum responsable mitjançant el reciclatge i els tallers de costura solidària.

L’acte s’inicià amb unes paraules de Joan Roig, subdirector de Càritas Interparroquial de Salou que emmarcà el programa Filigrana dins del projecte global de Càrias Salou. A continuació Francesc Roig, director de Càritas Diocesana, tot agraint la tasca dels responsables i voluntaris del programa, va fer una breu explicació del programa i del seu valor actual. Seguidament Pere Granados, alcalde de Salou, va elogiar la tasca que es fa des de Càritas i la seva valoració positiva per al municipi. Finalment, el rector de la parròquia Santi Soro, fa tancar l’acte amb unes breus paraules i realitzant una petita celebració de benedicció dels nous locals. L’acte finalitzà amb un piscolabis als locals de la parròquia.