Festivitat del Corpus Christi

El passat diumenge dia 7 de juny, festivitat del Corpus Christi, en la nostra parròquia també celebrem amb gran solemnitat i emotivitat aquesta festa del Cos i la Sang de Crist. Com cada diumenge a les dotze del migdia hora que la comunitat parroquial celebra la missa major, un bon grup de nens i nenes que durant el passat mes de maig van rebre per primera vegada el Cos de Crist, van viure la celebració amb entusiasme i recolliment.

Corpus_2015_S.M.-003La celebració de l’Eucaristia va ser presidida pel vicari de la parròquia, Mn. Josep Maria, acompanyat d’una representació del nombrós grup de nens i nenes d’escolans, que cada diumenge participen habitualment en l’Eucaristia, així com bona part de la comunitat parroquial. Mn. Josep Maria, després de la lectura de l’evangeli, va fer una reflexió tant per als nens i nenes que per primera vegada han combregat com per als més grans, sobre el gran misteri que és la conversió del gra de blat que es fa pa i arriba a ser el Cos de Crist i el vi que es converteix en la Sang de Crist i dóna vida, vida per estimar els altres.

Després de finalitzar la celebració de l’Eucaristia, es va fer l’exposició de el Cos de Crist en la Custòdia convidant a tots els presents a fer la processó amb el mateix respecte i veneració amb el que s’ha seguit durant l’Eucaristia. En aquest ambient de pregària i veneració s’inicia la processó sortint del temple per la porta principal cap al carrer de l’Església, obrint-la un dels escolans més grans que porta la creu processional, seguit de la resta d’escolans / es, els nens i nenes de Primera Comunió i Mn. Josep Maria que sota pal·li porta amb gran solemnitat el Cos de Crist; el segueixen i acompanyen amb cants un bon grup de feligresos / es que han participat en l’Eucaristia en un dia tan emotiu i espiritual. El recorregut com és habitual es realitza per la plaça Mn. Muntanyola i el carrer Ponent, per accedir novament al temple per una entrada lateral.

Amb el mateix silenci i recolliment, tant nens i nenes com els grans, van accedint als seus bancs per rebre la benedicció amb la custòdia que amb tota solemnitat imparteix Mn. Josep Maria i que els feligresos reben, després de la qual, romanent en els seus llocs, es procedeix a la reserva del Santíssim Sagrament en el sagrari, mentre es canta l’himne que resumeix la gran festa del dia: “Cantemos al Amor de los amores” .

This slideshow requires JavaScript.

%d bloggers like this: