El vídeo del Papa, setembre de 2020. Respecte dels recursos del planeta

“Hem de convèncer-nos que desaccelerar un determinat ritme de producció i de consum pot donar lloc a una altra manera de progrés i desenvolupament”. El Papa Francesc ens transmet l’impossible que és mantenir l’actual nivell de consum dels països més desenvolupats a costa d’explotar els recursos naturals de la resta del planeta. Hem d’abandonar l’hàbit de descartar i acabar amb els desequilibris comercials que tantes males conseqüències tenen en l’ecologia.

“Estem esprement els béns del planeta. Exprimint-los, com si fos una taronja.

Països i empreses de el Nord, s’han enriquit explotant dons naturals de Sud, generant una “deute ecològic”. Qui pagarà aquest deute ?.

A més, la “deute ecològic” s’engrandeix quan multinacionals fan fora dels seus països el que no se’ls permet fer en els seus. És indignant.

Avui, no demà, avui, hem de tenir cura de la creació amb responsabilitat.

Resem perquè els béns del planeta no siguin saquejats, sinó que es comparteixin de manera justa i respectuosa. No al saqueig, sí al compartir “.El Vídeo de Papa difon cada mes els intencions de Pregària de Sant Pare pèls desafiaments de la Humanitat i de la Missió de l’Església.

Si vols veure més vídeos sobres les intencions del Papa els trobaràs a http://www.elvideodelpapa.org

%d bloggers like this: