El vídeo del Papa, juliol 2019. La integrat de la justícia

“Resem perquè tots aquells que administren la justícia obrin amb integritat, i perquè la injustícia que travessa el món no tingui l’última paraula”, demana el Papa en el seu nou vídeo de juliol de 2019.

La intenció del Sant Pare per aquest mes, presentada en aquest “Vídeo del Papa”, va dirigida als jutges, dels que “depenen decisions que influeixen en els drets i en els béns de les persones”.

Igualment, el Papa ha destacat la importància de la independència per als administradors de justícia, ja que aquesta “els ha de mantenir allunyats del favoritisme, de les pressions les quals poden contaminar les decisions que ells han de prendre”.

Finalment, el Papa assenyala que els jutges han de seguir l’exemple de Jesús, “que no negocia mai la veritat”.

Sobre el tema d’aquest mes de juliol, el pare jesuïta Frédéric Fornos, director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, destaca que el Sant Pare té en compte especialment als qui han patit amb duresa els temps i les formes de la justícia. Sobre les lluites dificultoses que de vegades els administradors han de lliurar per jutjar i discernir rectament, Francisco demana procurar mantenir sempre una mirada de bondat. I així ens recorda que “la misericòrdia és superior al judici” (Carta de Jaume 2, 13).

Si vols veure més vídeos sobres les intencions del Papa els trobaràs a http://www.elvideodelpapa.org

 

%d bloggers like this: