Dissabte intens d’activitat pastoral

Aquest dissabte 27 d’octubre ha estat força intens d’activitats pastorals i de formació, que malgrat la majoria no s’han fet en la parròquia, hi han participat diferents persones i grups pastorals de la nostra comunitat parroquial.

El dia començava ben aviat amb el romiatge arxiprestal al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat. Dels cent peregrins vint eren de Salou, de les dues parròquies, acompanyats també pels dos mossens. El dia no va acompanyar gaire, però la pluja no va impedir que es poguessin fer tots els actes programats. Vàrem participar en la missa conventual i en un xerrada sobre la pregària entorn al mantell de la Mare de Déu, després de la qual vam anar a dinar; el romiatge va concloure amb una pregària a la capella del camerí de la Mare de Déu.

Malgrat la pluja i la boira que no es va permetre gaudir del paisatge, va ser una jornada força interessant que ens va permetre als integrants de les diferents parròquies de l’arxiprestat pregar, conviure i compartir. Em donem gràcies a Déu i a la Mare de Déu de Montserrat.

Per un altre costat la Margarita, la Mª Antonia i l’Isabel, membres de l’equip de Pastoral de la Salut de la parròquia, varen participar a la XXX Jornada Catalana de la Pastoral de la Salut amb el lema “Doneu de franc allò que de franc heu rebut” que va tenir lloc durant tot el matí al Seminari Conciliar de  Barcelona.

La jornada es va estructura amb una ponència sobre la identitat i la missió del voluntariat de la Pastoral de la Salut, i una taula d’experiències com la seva tasca s’integra i es coordina en l’àmbit hospitalari i en l’àmbit parroquial. Segur que les nostres amigues en va treure força idees per aplicar-les a la nostra parròquia com també amb la seva tasca de voluntariat a la residència d’avis.

Dissabte concloïa amb la missa familiar amb els pares i mares dels nens i nenes que han començat aquest any la seva catequesi de Primera Comunió, que per a molts d’ells era la primera vegada que assistien a una eucaristia. Aquest curs estrenem un nou format de missa familiar amb tres espais diferenciats: una primera part amb una breu catequesi per als pares mentre els nens preparen l’eucaristia; una segona part consistent en la celebració eucarística; i un tercer espai de compartir al voltant de petit piscolabis.

%d bloggers like this: