Corpus Christi, el dia de la Caritat

Aquest diumenge, el popularment conegut com el “Corpus”, celebrem el Dia de la Caritat i el dia de Corpus Christi, és a dir, la celebració de l’Eucaristia.

No és casualitat que coincideixin el mateix dia. Celebrar l’Eucaristia és celebrar i fer present la vida de Jesús que es lliura a tota la humanitat per amor i que és fa present en el pa i el vi eucarístic cada vegada que ens reunim al voltant de la seva taula.

Celebrar el Dia de la Caritat significa partir i compartir el pa en comunitat, respondre a la proposta de vida que en fa Déu per aprendre a viure com a germans amb el cor i l’ànima posats atentament en el altres, per donar la vida i assolir com a pròpia la missió de Jesús: estimar el món i mostrar-li l’amor que Déu té per a tot i tothom.

Viure la Caritat és saber-se estimat per Déu i ser capaç de veure’l reflectit en els  altres, en la creació, en les persones més pobres, vulnerables i excloses dels nostres llocs quotidians, deixar-se tocar per les seves vides i aprendre a mirar i a escoltar el patiment i el dolor dels altres, sense por. Només així ens commourem i no passarem de llarg.

Caritas Inteparroquial de Salou aquest diumenge obre les portes i us invita a que us apropeu a conèixer personalment els seus projectes a la seu de la carrer Ciutat de Reus.

Tanmateix en aquest vídeo, la memòria d’activitat de l’any 2018, podreu conèixer en detall els projectes que es duen a terme a Salou.

%d bloggers like this: